e
Banner

Etiketler: ihracat ve lojistik



İhracat ve lojistikte başarı için LOJİSTİK KANUN



2012 yılında Cumhuriyet tarihinde yeni bir rekora imza atan ihracatçıların lojistik ibresi yeni açılımları işaret ediyor. Lojistik sektörünün dış ticaretteki artış hızına yetişememesinin ihracatçılar için büyük bir sorun oluşturduğunu düşünen Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye göre ise başarının formülü apaçık ortada.




İhracatçı rotayı katma değerli hizmetlere çevirdi



Son yılarda ihracatçının, taşımayla birlikte depolama, gümrükleme, elleçleme, ambalajlama gibi katma değerli hizmetlere yönelmesinin uluslararası yük taşımacılığı sektöründe büyük bir değişim yarattığını vurgulayan TİM Başkanı İsmail Gülle, lojistik sektöründen dış pazarlara daha ucuz ve daha çabuk ulaşılmayı sağlayan, dünya standartlarında hizmetler beklendiğini söyledi. 




İsmail Gülle: Tüm kazanımlara lojistikçilerle imza attık


Yayın: 20-12-2021
Kategori: Ekonomi Gündemi

“İhracatçılar olarak elde ettiğimiz tüm kazanımlara, en büyük paydaşımız olan Türk lojistik sektörü ile birlikte imza attık” diyen TİM Başkanı İsmail Gülle, ihracatçının da lojistikçinin de kazanacağı Türkiye Lojistik Portalı ile ürünlerin dünyanın dört bir köşesine, en uygun zamanda ve maliyetlerle ulaştırılacağını söyledi. 




Demiryolunda ihracat yükü artacak


Yayın: 21-12-2021
Kategori: Ekonomi Gündemi

Bu dönemde yaşanan enerji ve hammadde krizinin üretimi sekteye uğratırken navlun krizinin lojistiği yavaşlattığını belirten UİB Koordinatör Başkanı Baran Çelik, özellikle AB ülkelerine yönelik ihracatta karbon vergisi ile karşılaşmamak için önemi giderek artacak olan demiryolu taşımacılığında gerekli adımların süratle atılması gerektiğini söyledi.